+48 885 590 021
Przyjazd 17
sty 2018
Wyjazd 18
sty 2018

Filozofia Slow Food

Ekologia

na talerzu

Hotelowa restauracja serwuje bufety śniadaniowe i dania oparte o regionalne, tradycyjne receptury, naturalne produkty pozyskiwane od lokalnych dostawców oraz pochodzące z własnych, ekologicznych  upraw warzywa, owoce i zioła.

Składniki z własnych upraw.

Hotelowe zagony to także miejsca, w których prowadzone są warsztaty i zajęcia edukacyjne dla dzieci i dorosłych. W Restauracji Natura Goście skosztują przyrządzonych we własnej wędzarni ryb i mięs.

W Mazurskiej Zielarni napiją się herbat i naparów ziołowych przygotowywanych na bazie lokalnie występujących, naturalnych składników.

Szef kuchni

Albert Kempys

Sercem i głową Restauracji Natura jest utalentowany szef kuchni Albert Kempys. Albert od dziecka pasjonował się kulinariami, nikogo nie zdziwiło więc, gdy obrał kierunek kształcenia zgodny ze swoimi zainteresowaniami. Pierwsze kroki w zawodzie stawiał będąc jeszcze w szkole średniej – już wtedy pracował w restauracjach hotelowych w Bielsko-Białej, skąd pochodzi. Brał też udział w licznych konkursach kulinarnych – dotarł nawet do finału Kulinarnego Pucharu Polski. Kolejne sukcesy, zwycięstwa i nagrody stanowiły dla niego motywację do dalszego doskonalenia swoich umiejętności.

W przeszłości przeżywał fascynację kuchnią azjatycką – pełnił funkcję szefa kuchni japońskiej restauracji – do dziś przemyca jej elementy do przygotowywanych dań. Jednak najsilniejszy wpływ miał na niego Jean Bos, jeden z najlepszych kucharzy na świecie, człowiek, który wprowadził do Polski kuchnię molekularną. Albert szkolił się u niego i współpracował z nim i innymi wielkimi mistrzami sztuki kulinarnej w ramach stowarzyszenia Euro-Toquest Polska zrzeszającego ponad 7000 kucharzy i szefów kuchni z całej Europy.

Dzięki tym doświadczeniom Albert mimo młodego wieku jest doświadczonym i dojrzałym szefem kuchni. Stosuje nowoczesne techniki kulinarne i zwraca uwagę nie tylko na smak, ale i na teksturę dań na talerzu. Jest zwolennikiem kuchni sezonowej, czerpiącej z bogactwa przyrody i naturalnych produktów dostarczanych przez lokalnych producentów. Jako szef kuchni czuje się osobiście odpowiedzialny za każde danie opuszczające jego królestwo.

Zobacz nasze

OFERTY & PAKIETY

Newsletter

Zapisz się na nasz newsletter.

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij