Mazurska Zielarnia to miejsce, w którym można skosztować herbat i naparów przyrządzanych z naturalnych składników. Serwujemy tu napary z ziół jednorodnych, takich jak kwiatostan lipy, owoce czarnego bzu, mięta czy koper włoski oraz mieszanki o dobroczynnych właściwościach zdrowotnych.
Dbając o zdrowie i samopoczucie Gości, obiekt serwuje warzywa, owoce i zioła wyhodowane na własnych zagonach. Co najważniejsze, do uprawy nie są wykorzystywane żadne sztuczne nawozy ani środki ochrony roślin. Wśród tutejszych smakołyków znajdziemy cukinię, marchew, sałatę, dynię, koper, ogórki i wiele innych.
Przyhotelowy ogród z zagonami to miejsce, w którym organizowane są warsztaty dla Gości: zajęcia edukacyjne dla dzieci, jak i dla całych rodzin. Wszystko jest tu naturalne, zasilane organicznymi nawozami, podlewane krystalicznie czystą wodą i nieustannie pielęgnowane przez pracowników.
W obiekcie serwowane są ryby i wędliny pochodzące z własnej wędzarni Do ich wyrobu używamy produktów pochodzących od lokalnych dostawców. Stosowane są tu tradycyjne metody wędzenia – bez użycia sztucznych konserwantów i polepszaczy smaku.
Mazurska Spiżarnia kryje skarby natury zamknięte w pięknie ozdobionych słoiczkach. Przetwory uzyskiwane na bazie ekologicznych darów przyrody można zakupić i zabrać do domu, by rokoszować się nimi jeszcze długo po powrocie z mazurskiej krainy.
Zapisz się na nasz newsletter.